In de zomer op voetbalkamp van ProCamp


Het leukste voetbalkamp van Nederland

In de kamer, keuken, slaapkamer, buiten in de tuin, op straat, op de voetbalclub…overal dus ook op de meest onmogelijke plekken wordt er gevoetbald door mijn zoon Teun. De bal gaat natuurlijk ook iedere dag mee naar school voor in de pauze. De zomerstop is lang, maar dan ook veel te lang voor onze voetballende stuiterbal. Na maar heel even googlen stuitte ik op de voetbalkampen van ProCamp. Wat een geweldige manier om mijn zoon ook in de zomer te laten genieten van voetbal!

Het voetbalkamp is al te boeken voor kinderen vanaf 7 jaar (jongens en meiden tot 18 jaar). Vanaf 8 jaar kun je ook met overnachtingen op trainingskamp.Teun slaapt voorlopig nog het liefst in zijn eigen bed dus ik boek het voetbalkamp bij voetbalvereniging VDZ in Arnhem. Dat is het voetbalkamp dat het dichtste bij is voor ons. Overigens zijn de voetbalkampen van ProCamp door heel Nederland te vinden. Na het boekingsformulier te hebben verzonden stuur ik er ook direct een mailtje achteraan want ik vraag me af of er wel meer 7 jarige zijn? Diezelfde dag wordt ik gerustgesteld, hij is zeker niet de enige 7 jarige en ze weten zeker dat Teun het erg leuk gaat krijgen. ProCamp scoort bij mij direct punten door in de mail niet te praten over uw zoon, maar over Teun.

vriendjes maken

Die persoonlijke en warme benadering vind ik ook direct terug op de eerste trainingsdag. Welkom Teun, leuk dat je er bent! Op zijn zenuwachtige gezichtje zie ik een voorzichtige glimlach verschijnen. Samen met een van de leiders wordt zijn oranje tenue voor deze voetbalweek uitgezocht. Omkleden en het veld op….op een afstandje blijft hij naar de andere kinderen kijken. In de auto vroeg hij nog “Mam, als ik het niet leuk vind mag ik dan stoppen?” In de boekingsvoorwaarden had ik gelezen dat als je kind voor het eerst naar een ProCamp voetbalkamp gaat en hij/zij vindt het niet leuk, je na 2 dagen proberen zonder reden kan stoppen en een groot gedeelte van je geld terug krijgt. Ik vond het een meer dan coulante regeling, dan moet ProCamp wel erg overtuigd zijn van hun kwaliteiten en de sfeer. Ik kon dus met een gerust hart tegen Teun zeggen dat als hij het echt niet leuk vond mocht stoppen. Ik vertrok naar mijn werk (ze hebben verlengde “opvang” voor aanvang en na afloop…ideaal!!) hopende dat mijn voetbalfanaat zijn draai zou vinden.

Bij het ophalen tref ik een meer dan vrolijke en beetje verhitte (inspanning en zon) zoon aan die niet ophoudt met praten. “Het was zo leuk Mam, ik heb al een heleboel vriendjes en de trainer is echt cool”! Gelukkig hij is enthousiast. De volgende morgen is Teun veel te vroeg wakker en heeft zichzelf al omgekleed in zijn snel gewassen tenue. Als 1e komt hij aan en hij wordt van alle kanten begroet “Hee Teun” “Lekker geslapen?” Ben je er klaar voor Teun?” Teun deelt wat boxen en high fiven uit en rent het veld al op.

Meet and Greet met een bekende voetballer of scheidsrechter

Ik heb een vrije ochtend en besluit even te blijven kijken. De kinderen zijn ingedeeld in groepjes naar leeftijd en niveau en hebben een vaste trainer. De oefeningen zijn heel divers en vernieuwend. Wat mij gelijk opvalt is dat er continu complimenten worden uitgedeeld aan de spelers. Er heerst rust en echt alle kinderen luisteren als de trainers iets uitleggen of voordoen.

De week vliegt voorbij, iedere dag vraagt Teun aan ons hoeveel dagen hij nog naar voetbalkamp mag. Er is een kijkmiddag, zodat ouders kunnen zien wat ze allemaal geleerd hebben. Er wordt een parcours afgelegd en bij iedere trainer wordt weer een andere techniek laten zien. Niet alleen de voetballers zijn trots op wat ze geleerd hebben, maar ik zie ook zichtbaar trotse familieleden.

Op de slotdag laten ze de geleerde tactieken keurig tegelijk zien. Daarna roept elke trainer zijn team bij elkaar en feliciteert hen persoonlijk met het behalen van hun ProCamp certificaat. Op het certificaat staan tips en tops voor Teun. Ik kan zien dat ze Teun de afgelopen voetbalweek echt goed hebben leren kennen want alle opmerkingen zijn voor mij heel herkenbaar.

Certificaat met tips en tops

Met oprecht pijn in zijn voetbalhart neemt Teun afscheid van “zijn” trainers. In de auto op weg naar huis vraagt hij wel 4 keer of hij volgend jaar weer mag. Als ik dat enthousiastesnoetje zie, kan ik niet anders dan ja zeggen natuurlijk! ProCamp tot volgend jaar bij het voetbalkamp op Papendal het hart van de Olympische sporters en natuurlijk Vitesse!

Reacties:

  1. Beste blogger,

    Zou u contact met mij kunnen opnemen? Het betreft een vermelding op uw website voor een leuk kinderfeestje!

    Vriendelijke groet,

    Bram Faber

Laat een reactie achter