Die lieve goede Sint


Dag lieve Sint, ik ben het (Frederike) uw trouwste fan. We zijn hier al in de Sinterklaas sferen aan het komen en tellen de dagen af dat u met uw pakjesboot Nederland weer zult bereiken. Zucht….ik kan er niets aan doen, ik kom er eerlijk voor uit: ik ben een Sintaddict.

Ik vind het een ontzettend gezellige, knusse familietijd. Met veel plezier, gelach en gezonde spanning. Als we dan toch eerlijk zijn: ik ben een van die  moeders die in oktober al de eerste zak pepernoten in huis haalt. Die verstop ik dan wel, want ja wie koopt er nou pepernoten in oktober?

 

De aftelkalender

Helemaal blij ben ik met de vondst van de aftelkalender voor de intocht van de Goed Heiligman. De kinderen mogen nu iedere avond een kruisje door de stoomboot zetten en zo weten ze wanneer Sinterklaas voet aan wal zet. Voet aan wal, het klinkt zo makkelijk maar natuurlijk gaat het altijd bijna mis, de cadeautjes missen, pieten zijn verdwenen of erger nog Sinterklaas is nergens te bekennen. Het Sinterklaasjournaal staat de komende tijd met stip op 1 van de leukste t.v programma’s (en ik kijk mee).

Op de dag van de intocht kijken we naar de nationale intocht op t.v. (ook dat heb ik stiekem mijn hele leven gekeken). Vaak moeten we halverwege de intocht weg om de Sint in ons eigen dorp te verwelkomen. Nooit hebben de kinderen zich afgevraagd hoe het toch kan dat de beste man zowel op t.v. aankomt als bij ons in het dorp. Met luid getoeter, hysterische pieten met niet helemaal goed geschminkte nekken, komt hij dan aan. Met onder zijn tabbert nike’s en sportsokken maar geen kind die dat opvalt.

 

Spaans benauwd met tranen

En dan komt het..ik krijg het benauwd (“spaans” benauwd) ik voel de tranen komen, bijt op mijn lip en denk: doe normaal, stel je niet aan…maar ik kan er niets aan doen. Die snoetjes, die ontzettend blije blikken, het piet piet geroep, ik wordt er wee van. Terwijl de ouders om me heen praten over het weekend of het weer, staar ik naar de grond en probeer stiekem mijn tranen weg te vegen. Het doet me denken aan mijn eigen kindertijd en zie hoe mijn kinderen genieten. Slappeling dat ik er ben.

Thuis komen de vragen: “ Mam, wat is een tabbert, wat betekent wie de koek krijgt wie de gard en makkers staakt uw wild geraas? Gelukkig nemen ze dan genoegen met het antwoord dat het teksten zijn uit hele oude liedjes want ik heb het antwoord ook niet klaarliggen.  Ouderwets dat is het, maar gelukkig nog steeds ouderwets gezellig.

 

De schoenkalender

Natuurlijk mogen ze de avond van de intocht hun schoen zetten en deze keer met een schoenkalender erin. Daar kan piet namelijk op aangeven op welke dag ze hun schoen mogen zetten. Dat voorkomt hopelijk de dagelijkse vraag “mogen wij vandaag onze schoen zetten? Vervolgens het antwoord “nee” krijgen en dan teleurgesteld zijn als er toch echt niets inzit de volgende ochtend.

Met de pietenmutsen en de “Welkom Sinterklaas” slinger in huis zijn wij er klaar voor. Nu alleen nog even de papieren zakdoekjes kopen om snel mijn tranen mee weg te vegen!

Vind je de aftelkalender en de schoenkalender ook een leuk idee? Hier kun je ze vinden: aftelkalenders

Reacties:

  1. Goed geschreven ! Groetjes, Kirs x

  2. Geweldig hoor!!! Dit feest moet blijven.

Laat een reactie achter

De perfecte moeder bestaat niet…toch?

De leukste rotbaan van de wereld

Spionnen (spyctives) op missie

Uitgelicht

graffitifeestje, graffitifeest, graffiti feestje, graffiti feest, graffiti workshop, kinderfeestje graffiti, graffiti spuiten, tienerfeestje, graffitifeestje Zuid- Holland, graffitifeestje Noord-Holland, graffitifeestje Utrecht, personal artist, graffitifeestje thuis, graffitifeestje op locatie, graffitifun

Graffiti workshop kinderfeestje

Zoekt u een leuke en unieke graffiti-workshop of graffiti feestje!? Een graffiti-workshop valt altijd in de smaak. Ideaal voor kinderfeestjes of andere activiteiten. Kinderen en volwassenen vindenLees meer…

Bubbelbal

Rollen, botsen, voetballen in je eigen Bubbelbal

BubbelBal Kinderfeestje “Dit is echt het mooiste kinderfeestje ooit” “Ik ga dit ook met mijn kinderfeestje doen” “Dit is het allerleukste wat ik ooit hebLees meer…