Hooi Hooi logeren bij de boer!


Als ik aan vakantie denk dan associeer ik dat toch vooral met zon, strand en een huisje. Onze hamvraag was dan ook (ik ben maar eerlijk) wat zoeken we dan in een “tent” vakantie? We komen op maandag aan bij FarmCamps Fleur Stables (Oudesluis). Boer Jan stapt direct enthousiast op ons af en breekt binnen 30 seconden het ijs bij onze kinderen. “Even opletten allemaal, want jullie gaan natuurlijk allemaal je boerenknechten diploma halen”.

Aan ons legt hij uit dat er een lijst ligt voor ons waar we kunnen aanvinken wat we hebben gehaald uit de boerderijwinkel. Niks direct betalen, pak gewoon waar je zin in hebt en betalen komt later. De tent is geen tent zoals in onze beleving, maar een grote luxe tent waar gewoon een minihuisje in gevestigd is. De kinderen gaan los op de speelkist die uitpuilt van de binnen- en buitenspelletjes. Terwijl de oudste 3 buiten aan het voetballen zijn springt onze jongste vrijbuiter rond op een skippy koe.

 

logeren bij de boer, kinderfeestje bij de boer, FarmCamps kinderfeestje, kinderfeestje op de boerderij, FarmCamps kinderfeestje op de boerderij

 

De bedden zien er heerlijk uit, het keukentje prima en de steigerhouten meubels zijn helemaal mijn ding! Echt Hollands gezellig. Boerin Amanda laat Linde kennismaken met Trix “haar” verzorgpony voor de komende dagen. Dat betekent dus dat je naast paardrijden waneer je daar zin in hebt ook verantwoordelijk bent voor het uitmesten van de stal en het verzorgen van je pony en natuurlijk het in en uit de wei halen. Ik zie een grote glimlach op het gezicht van mijn dochter…en dat is tevens de laatste keer dat we haar deze vakantie gezien hebben want ze was van s‘ ochtends 7.30 uur tot ‘s avonds 20.00 uur te vinden in de stallen.

 

Mijn andere paardenmeisje mag deze FarmCamps vakantie haar Penny Diploma gaan halen. Met 3 andere meisjes zal ze 3 dagen worden wegwijs gemaakt in de ponywereld. De “les” vindt plaats in een stal waar de meisjes ademloos zitten te luisteren naar alle ponyverhalen en zo spelenderwijs worden omgetoverd tot echte amazones. Ieder dag wordt er ook door deze dametjes gereden en aan het einde van de week rijden ze bijna allemaal los en sommige gaan zelfs al in draf door het klaar gezette parcours.

Onze kleine boerenjongens ravotten in de Hooi Hooi speelschuur en klimmen op de tractorbanden. Er worden eieren geraapt, paarden gepoetst, geiten naar hun wei gebracht, maar de topattractie was toch echt de tractorritten met Boer Jan. Zelfs Jack van net 3 jaar oud zit doodstil bij boer Jan op schoot en is compleet onder de indruk.

 

Wat je zeker niet mag missen is het appelmoes en verse friet maken met de boer en boerin. De aardappelen liggen verstopt in de hooischuur en ook de appels moeten eerst worden verzameld. Dan mogen de kinderen zelf schillen en frietjes maken, natuurlijk moet dit zelfgemaakte “diner” met z’n allen aan tafel worden opgegeten. De kinderen aan de ene tafel en de ouders met een flesje wijn aan de andere tafel.

Aan het einde van onze heerlijke FarmCamps midweek heeft Suus haar officiële Penny Diploma gehaald met als verrassing een echt paarden poetssetje en kan Linde maar moeilijk afscheid nemen van Trix haar verzorgpony. Teun laat nog even zien hoe je doormiddel van een grassprietje kan zien of het schrikdraad aanstaat en Jack voorziet de konijnen nog snel van vers gras. Alle 4 hebben ze natuurlijk met hun boerenpaspoort het boerenknechten diploma gehaald!

 

Een heel klein beetje moesten wij zelf wel wennen aan het douchen in het douchegebouw (keurig netjes trouwens) met 4 jonge kinderen moesten we even onze draai vinden. De kinderen hadden geen tijd nodig om te wennen aan het boerenleven. De leukste vakantie ooit was de conclusie….we waren het boerenerf nog niet af of de vraag “Wanneer gaan we weer?” was al gesteld.  Voor de beginners onder de kampeerders is dit echt een aanrader, volgende keer gaan we weer en dan pakken we een lodgetent (Hooi Hooi zeg ik dan…mijn eigen douche voor dat net even wat luxere tintje, glamping ten top!)

 

FarmCamps staat bij ons al opgeslagen onder favorieten!

Wist je dat je bij FarmCamps voor 130 euro al een Bijzonder Kinderfeestje kunt vieren, je blijft dan met 6 personen slapen in een glampingtent, doet mee met een speciale boerenactiviteit en helpt mee op de boerderij! Oja…je mag ook je eigen potje koken (of je steekt de BBQ aan).

 

Reacties:

Laat een reactie achter